Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό

6B96028453857365F9907F3685AE9BB9.jpg

  Διακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, πριν από λίγο, στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι, ήδη, σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ, σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των ιατρών αυτών ανέρχεται σε 1.000.

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *