Δίαιτα: Ποιος είναι ο φυσιολογικός ρυθμός απώλειας βάρους

Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να δαπανάτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε.

Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι εκείνοι που χάνουν βάρος σταδιακά και σταθερά (περίπου 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα) είναι πιο εύκολο να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Ο υγιής ρυθμός απώλειας βάρους για κάποιον που ακολουθεί μια δίαιτα δεν είναι μόνο θέμα «διατροφικού προγράμματος». Πρόκειται για έναν διαρκή τρόπο ζωής που περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες αλλαγές στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες και την σωματική άσκηση.

Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να δαπανάτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε. Από την στιγμή που ένα κιλό ισούται με 3.500 θερμίδες, θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας από 500-1000 θερμίδες την ημέρα για να χάσετε περίπου 1 έως 2 κιλά ανά εβδομάδα.

Μια μελέτη από την αμερικανική υπηρεσία National Weight Control Registry, έδειξε ότι εκείνοι που είχαν διατηρήσει μια σημαντική απώλεια βάρους, ανέφεραν βελτιώσεις όχι μόνο στην σωματική τους υγεία, αλλά και στα επίπεδα ενέργειας, τη σωματική τους κινητικότητα, τη γενική ψυχική τους διάθεση και την αυτοπεποίθησή τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *