«Διαβουλιμία» η νέα επικίνδυνη «μόδα» στη Βρετανία

 
Ως «Διαβουλιμία» (diabulimia) περιγράφεται η κατάσταση όπου κάποιος με διαβήτη τύπου 1 επίτηδες παραλείπει δόσεις ινσουλίνης για να χάσει βάρος.


Το φαινόμενο της διαβουλιμίας παρατηρείται κυρίως μεταξύ νεαρών κοριτσιών και γυναικών ηλικίας 15 με 30 ετών, έχει αρχίσει να παίρνεια ανησυχητικές διαστάσεις στην Βρετανία. Τα νούμερα έχουν σοκάρει γιατρούς και ειδικούς καθώς για περίοδο 12 μηνών (μέχρι τον περασμένο Μάρτιο) 8.472 άτομα είχαν καταλήξει σε νοσοκομεία της Αγγλίας και της Ουαλίας με συμπτώματα ελλιπούς ινσουλίνης στον οργανισμό.

Η διαβητική κετοξέωση μπορεί να προκαλέσει επιπλέον σοβαρά προβλήματα στην όραση, στους νεφρούς και αν κάποιος δεν ασχοληθεί με την αναπλήρωση της ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Το Παρατηρητήριο για τον Διαβήτη στην Βρετανία παρακολουθεί στενά το φαινόμενο, ενώ φιλανθρωπική οργάνωση που σχετίζεται με τον διαβήτη υποστηρίζει ότι η «Διαβουλιμία» πρέπει να χαρακτηριστεί νόσημα ψυχικής υγείας. Άλλωστε όπως λένε όπως σε αντίστοιχες καταστάσεις που τα κορίτσια προσπαθούν να χάσουν βάρος με όποιο κόστος έτσι και σε αυτή την περίπτωση η μείωση των κιλών έχει τον πρώτο λόγο και όχι η υγεία τους. Κι επειδή γνωρίζουν ήδη ότι χρειάζονται τις ενέσεις ινσουλίνης για να ελέγξουν τα επίπεδά της στον οργανισμό τους, παραλείποντας τες δίνουν λιγότερη τροφή στον οργανισμό τους.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *