Δεν επαρκούν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου

 
Την άμεση στελέχωση με προσωπικό και την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου ζητά η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου καλώντας τους πολίτες σε μία συγκέντρωση, αύριο στις 11 πρωί στην διασταύρωση των οδών 25ης Μαρτίου και Β. Ρώτα, προκειμένου να αρχίσουν έναν συντονισμένο αγώνα.


Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι το Κέντρο Υγείας Ευόσμου έχει πλήρη εξοπλισμό, αλλά δεν διαθέτει το βασικότερο, που είναι οι γιατροί.

«Όταν χτιζόταν ανακοίνωναν ότι θα έχει 24ωρη λειτουργία, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Η λειτουργία του είναι πενθήμερη, 9 π.μ. Μέχρι 2 μ.μ. και μετά μένει ένας γιατρός μέχρι τις 9 το βράδυ για τα επείγοντα περιστατικά. Ο καρδιολόγος έρχεται 2 φορές τον μήνα, ραντεβού με τον παιδίατρο μετά 3 μήνες, με παθολόγο μετά 2 μήνες και πρέπει να εξυπηρετηθούν 400.000 κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την ανεργία και την φτώχεια», επισημαίνουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας , που διεκδικούν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικού βιβλιαρίου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *