«Δεν είναι ληγμένα τα δωρεάν φάρμακα»

0FF135FB1338B6585312F1E48CA65A97.jpg

  Για τα δωρεάν φάρμακα σε ανέργους και ανασφάλιστους μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι: «Στην ενημέρωση που είχα από τον ΕΟΦ, διαπίστωσα ότι υπήρχε μια ποσότητα φαρμάκων που πήγαινε για καταστροφή». Είπε ότι 900.000 φάρμακα θα δοθούν σε 10.500 δικαιούχους.

Και ανέφερε: «Κάναμε μία γρήγορη εργασία και καταλήξαμε στην χθεσινή συμφωνία», ξεκαθαρίζοντας ότι η αρχική ιδέα ήταν της Αρχιεπισκοπής και του Γιώργου Πατούλη. Είπε ότι τα φάρμακα αυτά στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια. Και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ληγμένα. «Είναι φάρμακα πριν τη λήξη τους. Είναι έξι μήνες πριν από τη λήξη τους και περνούν από τη διαδικασία ελέγχου του ΕΟΦ. Δεν μιλάμε για ληγμένα φάρμακα, μιλάμε για φάρμακα μεγάλης αξίας», είπε.

Μίλησε και για τα γενόσημα λέγοντας «είμαστε στην τελική ευθεία για να παρουσιάσουμε το σχέδιο για τα φάρμακα. Κεντρικός στόχος είναι να πετύχουμε το 60% στις τιμές των γενοσήμων», είπε και πρόσθεσε: «Να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες ένα φθηνό καλό γενόσημο φάρμακο».

Πρόσθεσε πάντως ότι «Έχω ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Είχαμε καλέσει από τις Βρυξέλλες τον υπεύθυνο από την Υγεία», και τόνισε: «Εμείς θα κάνουμε το παν ώστε και ο τελευταίος αδύναμος να έχει υγειονομική περίθαλψη».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *