«Δε θέλουμε να πεθάνουμε»

2F45537462DE19A276812DAC840A9527.jpg

  Με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, πενήντα νεφροπαθείς της Ηλείας, έκαναν αποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για δυο ώρες από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν κατηγορηματικά την αντίθεση τους, στα νέα φθηνότερα φίλτρα αμφιβόλου ποιότητας που εισάγονται στα νοσοκομεία.

Τα φίλτρα που ουσιαστικά αποτελούν την «κλωστή» που τους κρατάει στη ζωή και που υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να επιλέγονται από τους θεράποντες ιατρούς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νεφροπαθή ώστε να περιορίζονται οι κίνδυνοι αλλεργιών και να μην υποβαθμίζονται τα θεραπευτικά αποτελέσματα της αιμοκάθαρσης.

Στο πλευρό τους για συμπαράσταση βρέθηκαν ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση του Συλλόγου Νεφροπαθών Ηλείας οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χρήστος Γιάνναρος, εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών, Τάσος Ζωγόπουλος, αποφάσισαν να απέχουν για δυο ώρες από τα μηχανήματα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα φίλτρα που τους χωρίζουν από τη ζωή με το θάνατο. «Θέλουμε ποιότητα στην αιμοκάθαρση και δεν διαπραγματευόμαστε για κανένα φίλτρο που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας και είναι εκτός των προδιαγραφών που ο θεράπων ιατρός μας προτείνει. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την αλλαγή των φίλτρων θα είναι μηδαμινά γιατί αν αρρωστήσουμε και χρειαστεί να νοσηλευτούμε το κόστος της νοσηλείας θα είναι πολλαπλάσιο τους ενός ευρώ που θέλουν τώρα να εξοικονομήσουν από τα φίλτρα! Παίζουν με τη ζωή μας χωρίς ουσιαστικό λόγο!», ανέφερε στην εφημερίδα «Πρωινή».

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *