Χριστούγεννα χωρίς φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

 
Χωρίς φάρμακα ακόμα και μέσα στα Χριστούγεννα κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αρνούμενοι να δώσουν φάρμακα επί πιστώσει, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την πληρωμή τους από το κράτος, κατηγορώντας τους κυβερνώντες για εμπαιγμό.


Οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου, όπως αναφέρει το prismanews.gr, έχοντας αγανακτήσει από τη στάση της Πολιτείας απέναντί τους αλλά και τις συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες καθώς και την αθέτηση των υποσχέσεων που έχουν πάρει κατά καιρούς, εμφανίζονται οργισμένοι και δηλώνουν πως δεν θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους έως ότου δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα με τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννη Τσικανδυλάκη, οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους θεωρώντας ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει ενώ θέτουν θέμα βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα αυτά, ο κλάδος δεν θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους οι οποίοι για μια ακόμα φορά θα πληρώσουν το… μάρμαρο μιας κόντρας διαρκείας με φόντο την δημόσια υγεία.

Μάλιστα οι φαρμακοποιοί δηλώνουν απογοητευμένοι από την στάση της κυβέρνησης, ενώ πλέον δεν τίθεται το θέμα της πληρωμής ή όχι των ανθρώπων του κλάδου αλλά το ζήτημα της αξιοπρέπειας απέναντι στον εμπαιγμό των αρμόδιων υπουργείων αλλά και της συνολικής απαξίωσης του ΕΟΠΥΥ με την αβέβαιη μελλοντική του πορεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *