Χρήσιμες συμβουλές για ανάλαφρα πόδια

 
Είχατε μια πολύ κουραστική ημέρα και νιώθετε τα πόδια σας κουρασμένα; Αν ναι, τότε υπάρχουν κάποιες πολύ απλές λύσεις για να τα ανακουφίσετε. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα παπούτσια που φοράτε στη διάρκεια της ημέρας, ενώ επιστρέφοντας στο σπίτι μπορείτε να τα ξεκουράσετε με ένα χλιαρό ποδόλουτρο.


Τα κατάλληλα παπούτσια

Για να είναι σωστά τα παπούτσια που φοράτε, πρέπει να αερίζονται καλά και να μην πιέζουν τα πόδια.

Οι λεπτές λωρίδες μπορεί να είναι της μόδας, αλλά ταλαιπωρούν τα πόδια. Ποιο είναι το ιδανικό; Αρκετά φαρδιές λωρίδες, ώστε να κρατάνε τα πόδια χωρίς να τα πληγώνουν.

Προσοχή στις σαγιονάρες, που, αν και βολικές, πληγώνουν μερικές φορές το πόδι ανάμεσα στα δάχτυλα εξαιτίας της τριβής. Να τις φοράτε εναλλάξ με άλλα παπούτσια.

Γυμναστική εξπρές

Αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά, αποφεύγετε την ορθοστασία ή την ακινησία στην καθιστή στάση με τα πόδια σφιγμένα. Όσο περισσότερο κινήστε, τόσο καλύτερα θα νιώθετε τα πόδια σας.

Αν δεν είστε αθλητικός τύπος, μπορείτε να αρκεστείτε στο βάδισμα ή να κάνετε–αρκετές φορές την ημέρα– μερικές κινήσεις σαν ποδήλατο.

Αν κάθεστε όλη την ημέρα πίσω από ένα γραφείο ή έναν πάγκο καταστήματος, δοκιμάστε να έχετε τα πόδια σας λυγισμένα σε ορθή γωνία. Στην ανάγκη βάλτε ένα υποπόδιο, για να ανασηκώνετε λίγο τα πόδια σας.

Ψηλά τα πόδια!

Μήπως στο τέλος της ημέρας πονάνε τα πόδια σας; Αν ναι, σας χρειάζεται λίγη χαλάρωση με τα πόδια ψηλά για 20 λεπτά περίπου. Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να ανακουφιστείτε από προβλήματα της φλεβικής κυκλοφορίας, καθώς η στάση αυτή ευνοεί την επιστροφή του αίματος προς την καρδιά.

Για να τα νιώθετε ελαφριά το πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι, προτιμάτε να κοιμάστε με τα πόδια λίγο ανασηκωμένα.

Προσοχή!

Και το χλιαρό ποδόλουτρο μπορεί να διώξει το βάρος από τα πονεμένα σας πόδια. Αν, μάλιστα, ρίξετε στο νερό και χοντρό αλάτι, τότε θα τα δείτε ακόμη και να ξεπρήζονται. Με αιθέρια έλαια (δεντρολίβανο, λεβάντα) το ποδόλουτρο δρα καθαρτικά. Αρκούν μόνο 10 λεπτά.

Πηγή: belife

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *