Χωρίς φαρμακεία ξανά Παρασκευή και Δευτέρα

99AFC9C3EE3EF703BCFEE149E62D3A06.jpg

  Τα ρολά των φαρμακείων τους κατεβάζουν ξανά την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους.

Οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα και μάλιστα, ορισμένοι προειδοποιούν ότι «αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πάνε καλά, θα προχωρήσουμε σε απεργία επ’ αόριστον».

Χθες οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, οι φαρμακοποιοί είναι επιφυλακτικοί παρότι πιστεύουν ότι στο τέλος θα υιοθετηθούν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι θέσεις του υπουργείου Υγείας έχουν ως γνώμονα τη δημόσια υγεία. «Κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *