Χωρίς φάρμακα οι οροθετικοί

%202%CE%B7.medium.jpg

Στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου θα συγκεντρωθεί αύριο στις 8:30 ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» «για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας» και ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή διάθεση τους.

Ο Σύλλογος σημειώνει, επίσης, ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, ενώ θα καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου «να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».

Ο Σύλλογος διεκδικεί την αποδέσμευση της ανελαστικής δαπάνης για τα αντιρετροϊκά φάρμακα από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του. Στηρίζει, όπως σημειώνει, και αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία παρατηρητηρίου ελλείψεων φαρμάκων και για την άμεση σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για τα ακριβά και καινοτόμα φάρμακα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *