Χειρουργεία «αφής» στην οθόνη του κινητού σας

 
Το 2012 ήταν πολύ σημαντική χρονιά για την εξέλιξη των ιατρικών εφαρμογών. Οι νέες τεχνολογίες και φυσικά οι οθόνες αφής, έδωσαν τη δυνατότητα εξομοίωσης περίπλοκων επεμβάσεων σε εικονικούς ασθενείς.


Αυτή η δυνατότητα, δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, σε σχέση με τις αντίστοιχες παραδοσιακές μεθόδους, αφού ο κάθε χειρούργος μπορεί επανειλημμένα να εξασκηθεί πάνω στις διάφορες διαδικασίες μίας επέμβασης χωρίς να βλάψει κάποιον ασθενή. Δύο παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι οι Cath και Cataract Surgery.

Πλέον, μία νέα εφαρμογή με το όνομα Touch Surgery, υπόσχεται να πάει τις εικονικές επεμβάσεις στο επόμενο επίπεδο. Οι διαδικασίες και η λογική της εφαρμογής, δεν είναι κάτι το καινούριο, όμως είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια εφαρμογή για κινητές συσκευές, αποτελεί έναν τόσο αξιόλογο εξομοιωτή.

Το Touch Surgery, περιλαμβάνει μία λίστα οκτώ δωρεάν «επεμβάσεων» με τη μορφή ενοτήτων (modules). Αυτές μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στη συσκευή σας και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των απλών εγχειρήσεων, όπως για τη σκωληκοειδίτιδα ή την χολή.

Όταν «κατεβάζετε» μία ενότητα, το αρχείο της περιλαμβάνει δύο βασικές επιλογές, μία για τη μάθηση και μία για την εξάσκηση. Στην επιλογή της μάθησης (Learn), μπορεί κανείς να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επίπεδο δυσκολίας αλλά και τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Εφόσον εξοικειωθείτε με το θεωρητικό κομμάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε και το πρακτικό (Test). Τα βήματα της επέμβασης δεν αλλάζουν από ότι κατά τη διάρκεια του Learn, όμως πλέον έχει αφαιρεθεί η όποια βοήθεια και καλείστε να πραγματοποιήσετε την επέμβαση, που μάθατε προηγουμένως, ολομόναχοι.

Μάλιστα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και με την επιλογή του κατάλληλου χειρουργικού εργαλείου, καθώς σε περίπτωση λάθους, ακυρώνεται η όλη διαδικασία.

Τέλος, έχουν προστεθεί και μερικά στοιχεία παρμένα από τα παιχνίδια, όπως η καταγραφή του σκορ, ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγατε, αλλά και έναν online πίνακα βαθμολογιών για να συναγωνιστείτε με άλλους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, προς το παρόν, μόνο για την πλατφόρμα του iOS και μπορεί κανείς να την κατεβάζει δωρεάν.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_10.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *