Βρέθηκε τετραπλή έλικα του DNA!

 
Δύο… κρυμμένες έλικες του ανθρώπινου DNA ίσως κουβαλάνε, τελικά, το μυστικό για τη θεραπεία του καρκίνου. Σε αντίθεση με ό, τι γνωρίζαμε έως σήμερα, ότι δηλαδή, το μόριο του ανθρώπινου γονιδιώματος χαρακτηρίζεται από την περίφημη διπλή έλικα, μαθαίνουμε τώρα ότι το DNA είναι δυνατόν να πάρει και το σχήμα μια τετραπλής έλικας, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει όταν έχουμε ταχεία διαίρεση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Μια διαδικασία γνωστή ως καρκινογένεση…


Εξήντα χρόνια, λοιπόν, μετά την ιστορική ανακάλυψη της διπλής έλικας του μορίου του DNA από τον βρετανό Φράνσις Κρικ και τον αμερικανό Τζέημς Γουότσον στο Κέμπριτζ, το Φεβρουάριο του 1953, επιστήμονες του ίδιου πανεπιστημίου έκαναν την πρωτοφανή ανακοίνωση ότι για πρώτη φορά ανακάλυψαν πως, μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα, το DNA που αποτελεί το «μόριο της ζωής» και τον φορέα του γενετικού κώδικα, είναι δυνατό να πάρει και το σχήμα μιας τετραπλής έλικας.

Η ανακάλυψη, που χαρακτηρίζεται ορόσημο στη βιολογία, μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε νέες αντικαρκινικές θεραπείες.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *