Επιστήμονες δημιούργησαν βιονική νανοσυσκευή για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού

Ελπίδες για την αποτελεσματική θεραπεία του μεταταστικού καρκίνου του μαστού αναμένεται να δώσει μια βιονική νανοσυσκευή που δημιούργησαν κινέζοι επιστήμονες.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου της Σανγκάης Materia Medica, που τελεί υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, κατασκεύασαν μία νανοσυσκευή, με την ονομασία rHS-DTX, η οποία είναι επικαλυμμένη με ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία μπορούν να εισέλθουν στο σώμα του ασθενούς.

Η συσκευή δοκιμάσθηκε σε ποντίκια με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και επετεύχθηκε ρυθμός αναχαίτισης του όγκου 98,2%, καθώς και ρυθμός καταστολής της μετάστασης στον πνεύμονα 99,6%. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός οτι δεν παρατηρήθηκε σοβαρή τοξικότητα στα κύρια όργανα και στο αίμα των ποντικών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο σύνηθης μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Η χημειοθεραπεία παραμένει η κύρια θεραπεία για τους πρωτογενείς όγκους και τις μεταστάσεις του καρκίνου του μαστού, η μέθοδος όμως αυτή δεν μπορεί να διαφοροποιήσει αποτελεσματικά τα καρκινικά από τα φυσιολογικά κύτταρα. Η νέα αυτή νανοσυσκευή έχει δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα στην καταστολή των καρκινικών όγκων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *