Βάλτε τα λαχανικά στη διατροφή του παιδιού σας

64EF8F0F05272478188554E2E4FF3BE4.jpg

  Το παιδί δεν τρώει λαχανικά. Ένας καημός πολλών γονιών, που ενώ ξέρουν ότι το παιδί πρέπει να τρώει σαλάτες και λαδερά φαγητά και ενώ στο σπίτι φτιάχνονται, αυτό δεν τα τρώει. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται υπομονή και έξυπνοι χειρισμοί.

Καταρχήν συνεχίστε να έχετε πάντα σαλάτα στο τραπέζι και να μαγειρεύετε μία με δύο φορές την εβδομάδα λαδερά φαγητά στο σπίτι. Δίνετε πάντα το καλό παράδειγμα, καθώς τα παιδιά δρουν μιμητικά και μπορεί κάποια στιγμή να ακολουθήσουν.

Κάντε παιχνίδι με τις γεύσεις. Ανοίξτε βιβλία με συνταγές, ρωτείστε πιο έμπειρες μαγείρισσες. Ξεφύγετε από τη στεγνή σαλάτα που απλά κολλάμε μαζί με το γεύμα του. Χρησιμοποιήστε ελαφριές σως γιαουρτιού, βινεγκρέτ, λάδι και μουστάρδα για να καμουφλάρετε τα λαχανικά. Βάλτε περισσότερο χρώμα στη σαλάτα και προσθέστε και λίγο τυρί τριμμένο ή ψιλοκομμένο. Φτιάξτε σπιτικές πίτες λαχανικών που θα περιέχουν και τυρί ή μια σπιτική πίτσα όπου θα έχετε προσθέσει και λαχανικά. Για τα πιο μικρά φτιάξτε σχήματα φατσούλες με τα λαχανικά.

Μιλήστε του για την αξία των λαχανικών και για τα πώς τα διάφορα λαχανικά και τα συστατικά τους θα του δώσουν δύναμη και υγεία.

Μαγειρέψτε μαζί τους. Φαίνεται ότι όταν ένα παιδί συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία του φαγητού, δοκιμάζει πιο εύκολα.

Το σημαντικότερο όμως, όσο και αν είναι δύσκολο, είναι το ότι πρέπει να είστε και λίγο απόλυτοι.

Μην το πιέζετε βέβαια να φάει κάτι με το ζόρι. Μία δύο τρεις θα αντιδράσει, και τότε δεν πρόκειται να ξαναφάει αν το ζορίσετε και πολύ. Ταυτόχρονα βέβαια μην τους δίνετε εύκολες εναλλακτικές λύσεις και μην του προτείνετε κάτι άλλο κάτι ξεχωριστό για να φάει.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *