Αυτό είναι το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο

colour.medium.jpg

Μια ομάδα ειδικών πέρασε 3 μήνες προσπαθώντας να διαπιστώσει ποιο είναι το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο χρώμα προκαλεί τα πιο αρνητικά συναισθήματα στο κοινό, η επιτροπή έχρισε «νικητή» το χρώμα Pantone 448C, ένα λασπώδες καφέ που περιγράφηκε ως «πίσσα», «βρώμικο» ή ακόμη και ως το χρώμα «του θανάτου»!

colour.jpg

Όσο για το λόγο που οι ειδικοί αφιέρωσαν τόσο χρόνο στη συγκεκριμένη έρευνα, η απάντηση είναι απλή: Πιστεύουν ότι ίσως η έρευνα είναι το κλειδί για τον περιορισμό του καπνίσματος.

Το 2012, ερευνητές από την εταιρεία Gfk Bluemoon για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, σχεδίασαν νέα πακέτα τσιγάρων που θα απέτρεπαν τους ανθρώπους να καπνίζουν. Έτσι άρχισαν να αναζητούν το ασχημότερο χρώμα ώστε να τοποθετηθεί στα νέα πακέτα. Πάνω από 1.000 καπνιστές συμμετείχαν σε 7 διαφορετικές έρευνες, σε μια περίοδο 3 μηνών, ανακηρύσσοντας το Pantone 448C στην κορυφή της ασχήμιας.

Το χρώμα τοποθετήθηκε σε πακέτα τσιγάρων στην Αυστραλία και τώρα έρχεται και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία όπου θα τοποθετείται στα πακέτα τσιγάρων.

fdaafd.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *