Θέλουν μέτρο: Αυτές είναι οι υγιεινές τροφές που σε παχαίνουν

Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

Του χαρίζουν ενέργεια και δύναμη. Δεν παύουν όμως να έχουν θερμίδες που μπορεί να τον “επιβαρύνουν” ως ένα βαθμό αν δεν καταναλωθούν με μέτρο.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν βιταμίνες B, K, E, υψηλά επίπεδα σε κάλιο και φυτικές ίνες, ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής. Είναι αντιφλεγμονώδες τρόφιμο και έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών βρίσκεται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από την φλούδα του. Ανήκει στην κατηγορία των supefoods και γι’αυτό η κατανάλωσή του, αν βρίσκεστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, πρέπει να είναι προσεκτική. Ένα ολόκληρο αβοκάντο περιέχει περίπου 350 θερμίδες.

Δημητριακά

Είναι αγαπημένη μας επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας μας. Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες. Όμως η αλόγιστη κατανάλωσή τους μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό δίνοντάς του επιπλέον θερμίδες καθώς περιέχουν σάκχαρα.

Ξηροί καρποί

Oι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτείνες, φυτικές ίνες και σε βιταμίνες όπως η Ε. Oι ειδικοί μας προτρέπουν να τους καταναλώνουμε καθημερινά αλλά να μην ξεπερνάμε το μέτρο γιατί δίνουν αρκετές θερμίδες. Πιο ευεργετικοί είναι όταν τρώγονται νωποί και ανάλατοι.

Αποξηραμένα φρούτα

Περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όμως έχουν θερμίδες. Αν δεν καταναλωθούν με μέτρο μπορούν να μας επιβαρύνουν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *