Τρεις ασθένειες που «προτιμούν» τις γυναίκες

Υπάρχουν κάποιες ασθένειες οι οποίες παρά το γεγονός ότι δεν σχετίζονται άμεσα με το γυναικείο φύλο, παρ’ ολα αυτά εμφανίζονται περιέργως, σε μεγαλύτερα ποσοστά στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες.

Κυρίως αφορά τα αυτοάνοσα νοσήματα αλλά όχι αποκλειστικά αυτά. Για το φαινόμενο δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική εξήγηση όμως υπάρχουν εικασίες, από τους ειδικούς για τα οιστρογόνα των γυναικών τα οποία πιθανόν ευθύνονται.

Δείτε τρεις ασθένειες που «προτιμούν» τις γυναίκες…

1. Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

Όσοι πάσχουν από το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, ταλαιπωρούνται από το αίσθημα της υπερβολικής κόπωσης -που δυστυχώς δε μετριάζεται με την ξεκούραση- και με άλλα συμπτώματα όπως οι μυϊκοί πόνοι, η απώλεια της μνήμης και η αϋπνία. Έχει παρατηρηθεί πως οι γυναίκες παρουσιάζουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου.

2. Κοιλιοκάκη

Η κοιλιοκάκη είναι μια αρνητική αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση της γλουτένης και το 60-70% των ατόμων που πλήττει είναι γυναίκες.

3. Λύκος

Ο λύκος είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα λανθασμένα επιτίθεται στους υγιείς ιστούς οδηγώντας έτσι στη βλάβη του δέρματος, των αρθρώσεων και των άλλων οργάνων του πάσχοντα. Πάνω από το 90% των πασχόντων, είναι γυναίκες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η ασθένεια διαγιγνώσκεται πολύ μετά την εμφάνισή της, όταν τα συμπτώματα έχουν προχωρήσει αρκετά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *