Ασθενής υποβλήθηκε σε αναισθησία μέσω ύπνωσης

2F45270DBCC0F5D9A70DE89F17CEB92B.jpg

  Μια γυναίκα στην Ιταλία υποβλήθηκε σε αναισθησία μέσω ύπνωσης πριν υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο του δέρματος, σ’ ένα εγχείρημα που χαιρετίζεται σήμερα ως ορόσημο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα από τον Enrico Facco, καθηγητή Αναισθησιολογίας και Εντατικής Περίθαλψης στο πανεπιστήμιο της πόλης. Χρειάστηκε 10 λεπτά για να υπνωτίσει τη 42χρονη ασθενή και η επέμβαση διήρκεσε 20 λεπτά.

«Όταν η ασθενής ξύπνησε, δεν ανέφερε πόνο και πήρε αμέσως εξιτήριο», έγραψε ο Facco σε άρθρο του στην επιστημονική επιθεώρηση Anaesthesia.

«Η υπόθεσή μας επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της ύπνωσης και καταδεικνύει ότι μπορεί να είναι πολύτιμη ως μοναδική μέθοδος αναισθησίας σε επιλεγμένες περιπτώσεις», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό της RAI, ο Enrico Facco εξήγησε τη μέθοδό του. «Συγκεντρώνεις την προσοχή του ασθενή σ’ ένα και μόνο πράγμα» ώστε να του αποσπάσεις την προσοχή από οτιδήποτε άλλο, του πόνου περιλαμβανομένου, δήλωσε.

Η ύπνωση δεν είναι πιθανό να λειτουργεί στο 10% ως 15% του πληθυσμού, διευκρίνισε. Ένα άλλο 10% ως 15% είναι «πολύ» ευαίσθητο σ’ αυτή, ενώ το υπόλοιπο του πληθυσμού έχει «μέση» ευαισθησία.

Η γυναίκα που υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Πάντοβα ανήκε στη «μεσαία» κατηγορία, δήλωσε ο Facco, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *