Ασπιρίνη για τον πονόλαιμο

94128E61B59A045EC4E35E5F9A5DA203.jpg

  Ερεθισμένος λαιμός; Τότε μια ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μόνο που αυτή τη φορά την ασπιρίνη δεν θα την πιούμε, αλλά θα την κάνουμε….γαργάρες! Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για το κοινό κρυολόγημα του Πανεπιστημίου Cardiff.

Ένα με δύο δισκία ασπιρίνης διαλυμένα σε λίγο νερό όταν χρησιμοποιούνται για γαργάρες μειώνουν την ένταση του ερεθισμού στο λαιμό, μέσα στις επόμενες δυο ώρες και η δράση τους διαρκεί για περισσότερο από έξι ώρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές δραστικά αποδεικνύονται και τα εισπνεόμενα προϊόντα με μενθόλη. «Παρέχουν ανακούφιση από την ρινική συμφόρηση και προκαλούν μια αίσθηση δροσιάς στη μύτη ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από τον ερεθισμό στο λαιμό και το βήχα δρώντας ως τοπικά αναισθητικά» εξηγεί ο καθηγητής Ron Eccles που ηγήθηκε της σχετικής έρευνας.

Στα γιατροσόφια κατά του κρυολογήματος, του πονόλαιμου και του βήχα, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Waikato της Νέας Ζηλανδίας προσθέτουν και το μέλι το οποίο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Τέλος σύμφωνα με τον καθηγητή Eccles ένα μάλλον ανορθόδοξο γιατροσόφι για τον πονόλαιμο και τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι ο βελονισμός στο αυτί: «Μπορεί η αποτελεσματικότητά του να οφείλεται στο φαινόμενο placebo, αλλά δεν παύει να είναι αποτελεσματικό» δηλώνει ο ίδιος.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *