Ασπίδα προστασίας για ζωτικά όργανα το σταφύλι

794CE71496C0BD42C6CB414D075E9F22.jpg

  Σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στη Βοστόνη βρέθηκε ότι οι πολυφαινόλες του σταφυλιού έχουν προστατευτικές ιδιότητες που προστατεύουν ζωτικά όργανα όπως το συκώτι, η καρδιά και τα νεφρά.

Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί μία νόσο με κύρια χαρακτηριστικά της το υψηλό σάκχαρο, την υψηλή πίεση και τα υψηλά λιπίδια αίματος (τριγλυκερίδια, χοληστερόλη), καθώς επίσης και την εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Σε ποντίκια με αυτά τα χαρακτηριστικά δόθηκε ένα μείγμα άσπρων και κόκκινων σταφυλιών για 90 ημέρες. Μετά το πέρας των 90 ημερών οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που είχαν το μείγμα σταφυλιών στη δίαιτά τους είχαν χαμηλά επίπεδα σε ουσίες που λέγονται δείκτες φλεγμονής στο σώμα τους και υψηλά επίπεδα σε άλλες που αποτελούν δείκτες αντιοξειδωτικής προστασίας, σε σχέση με άλλα που δεν τους δόθηκαν σταφύλια.

Με άλλα λόγια τα σταφύλια μείωσαν τη φλεγμονή και αύξησαν την αντιοξειδωτική προστασία, γεγονότα προστατευτικά για τα ζωτικά όργανα όσων πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *