Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τοξικότητα του αντιγριπικού εμβολίου

2F0535A117A0B0DC95FF2EB94C6E81AE.jpg

  Τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων επί της ενδεχόμενης τοξικότητας του αντιγριπικού εμβολίου Fluad της Νοvartis είναι αρνητικά, σύμφωνα με δηλώσεις της ιταλίδας υπουργού υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν και του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Χώρας.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων (οι οποίες διεξήχθησαν) σε δυο παρτίδες του εμβολίου τις οποίες δέσμευσε ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αρνητικά. Μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα ανακούφισης», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός υγείας. Πάντως η Λορεντσίν επισήμανε ότι οι βακτηριολογικές αναλύσεις συνεχίζονται.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε σημάνει συναγερμός μετά τις πληροφορίες για τους θανάτους συνολικά δεκαεννέα ηλικιωμένων εντός 48 ωρών από την χορήγηση του εμβολίου της Novartis. Τα μέχρι τώρα στοιχεία όμως δεν απέδειξαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου και στους εν λόγω θανάτους.

Πέντε εισαγγελίες της Ιταλίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών των θανάτων και για να εξακριβωθεί αν το Fluad είναι ασφαλές.

Η φαρμακευτική εταιρία Νοvartis υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το εμβόλιό της δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους θανάτους των ηλικιωμένων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *