Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά

 
Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε για να απαλλαχθείτε από το φούσκωμα και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά…

Καλύτερη τροφή: Απλό ή ελληνικό γιαούρτι


Όλοι γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι είναι καλό για εμάς, αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης καλό για τη διατήρηση των επίπεδων κοιλιακών σας;

Τα προβιοτικά βακτήρια στα περισσότερα γιαούρτια βοηθούν το πεπτικό σας σύστημα να παραμένει υγιές, το οποίο σημαίνει μικρότερη πιθανότητα φουσκώματος και δυσκοιλιότητας, διατηρώντας την κοιλιά σας επίπεδη.

Χειρότερη τροφή: Αναψυκτικά

Τα αεριούχα ποτά μπορεί να γεμίσουν την κοιλιά σας με αέρα, προκαλώντας διαστολή και φούσκωμα. Αποφύγετέ τα και προσπαθήστε να καταναλώνετε νερό ή ροφήματα χωρίς θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά (τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή η οποία μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κοιλιακό λίπος), όπως το πράσινο τσάι.

Καλύτερη τροφή: σταυρανθή λαχανικά όπως μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, σπαράγγια, πιπεριές, και κίτρινα φασόλια, τα οποία περιέχουν βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και φυλλικό οξύ, β-καροτίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, και φυτικές ίνες.

Χειρότερη τροφή: Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Μείνετε μακριά από το άσπρο αλεύρι και το άσπρο ρύζι επειδή αφομοιώνονται πολύ γρήγορα, προκαλώντας απότομες αυξήσεις τόσο στην ινσουλίνη όσο και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτή η αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο σώμα μας μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της αποθήκευση λίπους στην κοιλιακή περιοχή.

Καλύτερη τροφή: Προϊόντα ολικής άλεσης όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί ολικής αλέσεως, φακές, καστανό ρύζι

Μια πρόσφατη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι μια διατροφή με ελεγχόμενες θερμίδες και πλούσια σε προϊόντα ολικής αλέσεως συμβάλλει στην επιπλέον μείωση του λίπους από τη μέση των παχύσαρκων ατόμων.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μειωμένη ανταπόκριση της ινσουλίνης στα προϊόντα ολικής άλεσης σε σχέση με τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, καθιστώντας ευκολότερη την κινητοποίηση του αποθηκευμένου λίπους.

Καλύτερη τροφή: Τα μονοακόρεστα λίπη

Έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη όπως το ελαιόλαδο μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε μερικό από εκείνο το λίπος στην κοιλιά, ακόμα και χωρίς να αλλάξουμε την πρόσληψη θερμίδων ή να προσθέσουμε συμπληρωματική άσκηση.

Χειρότερη τροφή: Αλμυρά φαγητά

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αισθάνεστε φουσκωμένοι μετά από σούσι με μεγάλη ποσότητα σάλτσα σόγιας; Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών.

Όταν κάνουμε κατακράτηση υγρών, συχνά η κοιλιά μας δείχνει φουσκωμένη, καλύπτοντας τους επίπεδους κοιλιακούς μας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε λιγότερο από 2.000 mg νάτριο ανά ημέρα.

Καλύτερη τροφή: Ξύδι

Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η ουσία που δίνει στο ξύδι ξινή γεύση και έντονη μυρωδιά μπορεί να καταπολεμήσει το λίπος.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπέρβαρα άτομα που κατανάλωναν 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως για 12 εβδομάδες είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος, ΔΜΣ, σπλαχνικό (κοιλιακό) λίπος, περιφέρεια μέσης από την ομάδα ελέγχου που δεν κατανάλωσαν καθόλου ξύδι.

Πηγή: myworld.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *