Αποκτήστε πιο λευκό χαμόγελο με φυσικό τρόπο

Αποφύγετε το κιτρίνισμα των δοντιών και αποκτήστε φυσικά πιο λευκό χαμόγελο με τα τρόφιμα που καταναλώνετε. Μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι αλλά και φράουλες μπορούν να βοηθήσουν. Πώς συμβαίνει αυτό;

Μαύρη σοκολάτα: Περιέχει θεοβρωμίνη που βοηθά να σκληρύνει η αδαμαντίνη στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του κιτρινίσματος αφού όταν το εξωτερικό σμάλτο των δοντιών είναι ασθενές τότε αυτά γίνονται επιρρεπή σε αποχρωματισμό. Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει το ίδιο και με τη σοκολάτα γάλακτος.

Πράσινο τσάι για να εμποδίσεις το κιτρίνισμα: Το πράσινο τσάι περιέχει τανίνες που εμποδίζουν το κιτρίνισμα καθώς αποτρέπουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί επίσης να καταπολεμήσει την κακή αναπνοή. Το ρόφημα περιέχει επίσης ουσίες όπως οι πολυφαινόλες, που καταπολεμούν τα οξέα. Άλλωστε, το πράσινο τσάι ενισχύει τα επίπεδα φθορίου στο στόμα που μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών του.

Φράουλες για να καθαρίσεις τους λεκέδες: Περιέχουν μηλικό οξύ, ένα ένζυμο που καθαρίζει τους λεκέδες από τα δόντια. Αν θέλεις ένα φυσικό προϊόν λεύκανσης μπορείς να αναμείξεις μαγειρική σόδα με πουρέ φράουλας και να βουρτσίσεις με το μείγμα τα δόντια σου.

Τυρί για να μη διαβρωθούν τα δόντια: Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του τυριού είναι πως αυξάνει το pH στο στόμα κάνοντάς το λιγότερο όξινο. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα του αποχρωματισμού και της διάβρωσης των δοντιών μειώνεται. Το ασβέστιο στο τυρί μπορεί επίσης να συμβάλει για πιο δυνατά, υγιή δόντια.

Ξηροί καρποί, μήλα και αχλάδια για προστασία από πλάκα και λεκέδες: Μερικοί ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια προσφέρουν επίσης προστασία από πλάκα αλλά και λεκέδες στα δόντια. Η τραγανή τους υφή σκληραίνει τα ούλα μειώνοντας τον κίνδυνο ουλίτιδας ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, στα μήλα και τα αχλάδια αυξάνει την παραγωγή σάλιου που είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *