Τα 9 απλά σημάδια ότι έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης [ΛΙΣΤΑ]

Εχετε αναρωτηθεί αν ο δείκτης νοημοσύνης σας είναι μεγαλύτερος από αυτό του μέσου όρου αλλά δεν ξέρετε πώς να τον μετρήσετε;

Παρακάτω παρουσιάζονται 9 σημάδια που είναι ενδεικτικά υψηλής νοημοσύνης, σύμφωνα με μελέτες.

Πολιτικά… φιλελεύθερος

Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι πολύ συντηρητικοί νέοι ενήλικες είχαν μέσο όρο IQ95, ενώ οι φιλελεύθεροι είχαν 106.

Αγχος, πολύ άγχος

Οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος. Μελέτη υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχώντας για τις συνθήκες που θα μπορούσαν να τους απειλήσουν μετατρέπουν το άγχος σε χαρακτηριστικό επιβίωσης.

Διαταραχές ψυχικής υγείας

Οι ψυχολόγοι έχουν καταλήξει ότι το υψηλό IQ στην παιδική ηλικία συνδέεται με χαρακτηριστικά διπολικής διαταραχής στη νεανική ηλικία, αλλά και άλλες διαταραχές διάθεσης.

Εμπιστεύονται τους πάντες

Μελέτη στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται του άλλους και ότι σε γενικές γραμμές ήταν πιο ευτυχισμένοι και υγιείς.

Μοναχικοί τύποι

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι όταν ευφυείς άνθρωποι έχουν πολλούς φίλους η ικανοποίησή τους για τη ζωή τους μειώνεται. Φαίνεται λοιπόν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο με τον… εαυτό τους.

Κι όμως η τεμπελιά είναι προτέρημα

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει δηλώσει: «Επιλέγω πάντα έναν τεμπέλη για την πιο δύσκολη δουλειά. Επειδή θα βρει έναν εύκολο τρόπο να το κάνει». Οι τεμπέληδες είναι πιο πιθανό να χάνονται στις σκέψεις τους, ωστόσο οι γνωστικές ικανότατες δεν πρέπει να συγχέονται με τη νοημοσύνη.

Είναι νυχτερινοί τύποι

Μελέτη πάνω σε εφήβους διαπίστωσε ότι τα πιο λαμπρά μυαλά κοιμούνταν αργότερα και ξυπνούσαν και αργότερα.

Υπερβολικό χιούμορ

Αν αγαπάτε τα σκοτεινό χιούμορ τότε είναι πιθανό να είστε εξαιρετικά έξυπνοι. Πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Βιέννης, διαπίστωσε ότι το black χιούμορ συνδέεται με την υψηλότερη νοημοσύνη, προσδιορίζοντας την κατανόηση ενός τέτοιου αστείου ως «ένα έργο σύνθετης επεξεργασίας πληροφοριών».

Δημιουργικότητα

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι επίσης πιθανό να απορρίπτουν τα δεδομένα και να δημιουργούν νέες ιδέες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *