Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12:00.

Κύριο αίτημα είναι να μην απολυθεί κανείς επικουρικός εργαζόμενος στα δημόσια νοσοκομεία και να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του, πρόβλημα υπάρχει με τους επικουρικούς γιατρούς των οποίων η θητεία παρατάθηκε με νόμο μέχρι 31/12/2018. Τόνισε ότι δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και ο μόνος τρόπος για να μονιμοποιηθούν είναι μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης από τις 2.760 που έχουν μέχρι σήμερα προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο 2018.

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι πάνω από 1.000 επικουρικοί γιατροί κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, με βάση το σκεπτικό της απόφασης του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Το μόνο που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι την δημοσίευση της απόφασης» τονίζει η Ομοσπονδία και επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας. «Αν ήθελε θα καταργούσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα προχωρούσε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανένας εργαζόμενος με ελαστικές εργασιακές σχέσεις δε θα απολυθεί, ότι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν. Ότι κανείς δεν περισσεύει. Ότι οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει όχι μόνο δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις, αλλά είναι σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας και ο λαός να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας. Ας σταματήσει λοιπόν τα ανέξοδα, καλά λόγια για την αναγνώριση “του έργου που προσφέρουν οι επικουρικοί”, τη “στήριξη τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας” και ας δώσει λύση» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *