Αντιμετωπίστε τον καύσωνα

 
φτάσει η θερμοκρασία σήμερα και αύριο και γι’ αυτό οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά τις μετακινήσεις τους.


Εκτός από τις άσκοπες μετακινήσεις που δεν ενδείκνυνται, οι ειδικοί προειδοποιούν τους παραθεριστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμη και τις ώρες που θα κάνουν ηλιοθεραπεία.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Αρχικά θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο. Να παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγετε τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία και ειδικά σε χώρους που επικρατεί μεγάλη υγρασία και άπνοια.

Να φοράτε ελαφρά και άνετα ρούχα και να αποφεύγετε τα σκούρα χρώματα. Να βάζετε καπέλο για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Να προτιμάτε τα ελαφριά γεύματα και ειδικά φρούτα και λαχανικά.

Να πίνετε άφθονο νερό και να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά. Να κάνετε πολλά ντους και να βάζετε υγρά καλύμματα στο πρόσωπό σας. Σε περίπτωση που χρειαστεί να βγείτε έξω, φορέστε οπωσδήποτε γυαλιά ηλίου.

Προσοχή στα νεογνά!

Ντύστε τα μικρά παιδιά με όσο το δυνατόν πιο ελαφρά ρούχα. Όταν κάνει ζέστη, δίνετε τους πολύ νερό και διάφορα άλλα υγρά. Και καλό θα είναι να τους δίνετε πολλά χορταρικά και φρούτα παρά λίπη αυτή την περίοδο του καύσωνα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *