Αντιμετωπίστε άμεσα τον πονόλαιμο

iasadb1.jpg

Γράφει ο  Αλέξης Σωτηρόπουλος, MD, PhD

Παθολόγος – Διαβητολόγος και Γενικός Ιατρός

Διευθυντής ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου

Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά

Τις περιόδους που παρατηρείται απότομη πτώση της θερμοκρασίας πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για διάφορες ενοχλήσεις στο λαιμό. Συμπτώματα όπως αίσθημα πόνου που συνοδεύεται από δυσκολία στην κατάποση και αίσθημα ξηρότητας στο λαιμό είναι λίγο πολύ ενοχλητικά και αναγνωρίσιμα σε όλους. Τα ζεστά ροφήματα και οι καραμέλες για το λαιμό ανακουφίζουν παροδικά χωρίς να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στοχευμένα.

Αρκούν, όμως, τα παραπάνω μέτρα αντιμετώπισης που υιοθετεί ο περισσότερος κόσμος; Πότε το αντιβιοτικό είναι πραγματικά απαραίτητο;

Οι περισσότεροι πονόλαιμοι συνοδεύονται από γρίπη ή από κρυολογήματα μαζί με βουλωμένη μύτη, καταρροή, φτάρνισμα, και γενικευμένα άλγη και πόνους. Αυτοί οι ιοί, ειδικά το χειμώνα, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικοί και εξαπλώνονται γρήγορα. Το σώμα παρ’ όλα αυτά δημιουργεί αντισώματα που καταστρέφουν τους ιούς, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου μια εβδομάδα.

Πώς θα απαλύνετε τα συμπτώματα Περιορίστε: α) Τον ήπιο πόνο με ένα απλό αναλγητικό, β) Τον έντονο πόνο με αντιφλεγμονώδη. Ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ερεθισμένο λαιμό και από το κρυολόγημα άμεσα και αποτελεσματικά, με τη χρήση του νέου spray για το λαιμό χωρίς αντιβίωση, Coldisol.

Η νέα πρωτοποριακή σύνθεση του Coldisol, με τo δραστικό συστατικό LyForte™, που αποτελείται από λυσοζύμη και μάραθο, είναι μια ισχυρή φυσική ενεργή άμυνα του οργανισμού εναντίον των εισπνεόμενων ή καταπόσιμων παθογόνων μικροοργανισμών, όπως είναι τα βακτήρια και οι ιοί.

Η λυσοζύμη, είναι ένα ένζυμο με βακτηριοκτόνο δράση, που εμφανίζεται φυσικά  στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος της βλεννογόνου και αποτρέπει την προσκόλληση των βακτηρίων στο φάρυγγα.

Ο μάραθος, δρα ως ασπίδα απέναντι στο κρυολόγημα και το βήχα, κατευνάζει το αναπνευστικό σύστημα και διευκολύνει την αποβολή εκκρίσεων.

Τα 3 επιπλέον φυτικά συστατικά του: το μέλι από Manuka tree της Ν. Ζηλανδίας, ο ευκάλυπτος και η μενθόλη), ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του Coldisol.

Με τη χρήση του Coldisol, η μεγάλη ποσότητα λυσοζύμης που βρίσκεται φυσικά στον οργανισμό και λόγω των ιογενών ή βακτηριακών λοιμώξεων έχει μειωθεί, αποκαθίσταται. Το Coldisol, αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για ενήλικες και παιδιά άνω των 4 ετών, που δεν εστιάζει στην προσωρινή μείωση των συμπτωμάτων, αλλά προσφέρει άμεση ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά  και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνιστάται: Πίνετε ζεστά ροφήματα, καθώς τα ζεστά υγρά ενυδατώνουν και προκαλούν υπεραιμία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να περιορίζουν και τον πόνο. Επίσης, τα υγρά βοηθούν στη ρευστοποίηση τυχόν εκκρίσεων από τη μύτη ή το στόμα. Το ζεστό τσάι με μέλι και λεμόνι είναι μια προτιμώμενη σπιτική θεραπεία. Πίνετε φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Η βιταμίνη C, που περιέχει το πορτοκάλι, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην ανάρρωσή του. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα σας ωφελήσει. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να συνεχίσετε να πίνετε φυσικό χυμό πορτοκαλιού και αφού συνέλθετε. Φροντίστε να ντύνεστε καλά και να μην έχετε εκτεθειμένους στο κρύο το θώρακα και το λαιμό σας. Να κοιμάστε αρκετά και να τρέφεστε υγιεινά. Αποφύγετε: Το κάπνισμα. Την κατανάλωση κρύων, καυτών ή πικάντικων τροφίμων τα οποία θα ερεθίσουν περισσότερο το λαιμό σας. Να κάνετε γαργάρες με αλκοόλ. Προσφέρουν πρόσκαιρη ανακούφιση καθώς επίσης ενδέχεται να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα στην ήδη ερεθισμένη περιοχή. Κατευθείαν στο γιατρό:  Όταν ο πονόλαιμος δεν υποχωρεί, και ειδικά όταν συνοδεύεται από βήχα, συνάχι, υψηλό πυρετό, και δύσπνοια. Όταν οι λεμφαδένες του λαιμού είναι διογκωμένοι και προκαλούν πόνο κατά την ψηλάφηση. Συνηθέστερα συμπτώματα που προκαλούν διόγκωση των λεμφαδενών στο λαιμό ή και πίσω από τα αυτιά είναι σημάδι κάποιας μικροβιακής λοίμωξης ή ίωσης όπως για παράδειγμα η αμυγδαλίτιδα, η παρωτίτιδα, το κοινό κρυολόγημα και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Όταν έχετε υψηλό πυρετό πέραν των 2-3 ημερών ο οποίος συνοδεύεται από ρίγος, δυσκαταποσία και λευκά βύσματα στις αμυγδαλές θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας καθώς σε αυτή την περίπτωση η χορήγηση αντιβίωσης πιθανόν να είναι απαραίτητη.

Βιβλιογραφία:

Archy Medical B.V. (2014) Consumer Research Coldisol The Clinical Evaluation Report (CER), proprietary of Blue Archy B.V., TF Coldisol, Date: 07-10-2015, Version: 1.6

Μάθετε περισσότερα για τη δράση και το προϊόν Coldisol στο www.coldisol.gr

iasadb2.jpg

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *