Να τι συμβαίνει στο σώμα σου, αν δεν αντικαθιστάς το στρώμα σου

Ενώ το να αλλάζεις τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες είναι η δεύτερη φύση σου (κάτι που δεν ξεχνάς και είναι θετικό αυτό), η αντικατάσταση του στρώματος (ή έστω η ανανέωση του υποστρώματος σου) είναι εξίσου σημαντική.

Όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου το σώμα σου και ο οργανισμός σου ηρεμεί και απελευθερώνει ουσίες, ιστούς και κύτταρα τα οποία απορροφώνται από τα σεντόνια και από το στρώμα σου αντίστοιχα. Αυτά χρησιμεύουν ως τροφή για τα ακάρεα σκόνης. Τρώνε ανθρώπινο ιστό, αποβάλλουν και εξουδετερώνουν ουσίες και στη συνέχεια πεθαίνουν. Αυτά λοιπόν είναι μέρος των αλλεργιογόνων που συλλέγουμε και έχουμε σωματικές εκκρίσεις όλων των τύπων. Κοινώς αν δεν αντικαθιστάς τακτικά το στρώμα σου (κάθε 5-10 χρόνια) ή το υπόστρωμα σου μπορείς να αρρωστήσεις.

Μερικά σημάδια που σου δείχνουν πως ήρθε η ώρα να αλλάξεις στρώμα είναι τα εξής:

#1. Ξυπνάς το πρωί και συχνά νιώθεις σαν να μην κοιμήθηκες καθόλου ή το σώμα σου είναι σκληρό και πονάς; Αυτά είναι ενδείξεις ότι το στρώμα σου δεν σου παρέχει πλέον την υποστήριξη που χρειάζεται το σώμα σου για να χαλαρώσει πλήρως και να ξεκουραστεί τη νύχτα. Όταν το στρώμα σου σταματήσει να σου προσφέρει άνεση και υποστήριξη, τότε μάλλον θα πρέπει να το αλλάξεις.

#2. Την επόμενη φορά που θα αλλάξεις τα σεντόνια σου, έλεγξε το στρώμα σου. Εάν φαίνεται φθαρμένο, εξογκωμένο ή έχει ορατά χτυπήματα, μάλλον είναι ώρα να το πετάξεις.

#3. Εάν όταν θέλεις να κοιμηθείς βρίσκεις τον καναπέ πιο ελκυστικό απ’ ότι το κρεβάτι σου, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι πρέπει να πας για ψώνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *