Ανασχηματισμός 2018: Ξανθός και Πολάκης αμετακίνητοι από το υπουργείο Υγείας

Σταθερά στην… Αριστοτέλους παραμένει το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη, καθώς δεν υπήρξε μετακίνηση στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (28/08/2018), παρά την έντονη φημολογία.

Με την υγεία να αποτελεί κρίσιμο τομέα για την κυβέρνηση, ειδικά στο δρόμο προς τις εκλογές, επαναβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε, οι πληροφορίες που ανέφεραν μετακίνηση του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη από το Υγείας, έκαναν λόγο για αξιοποίηση σε άλλο υπουργείο και σε καμία περίπτωση για έξοδό του από την κυβέρνηση.

Για το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας έχει ανοιχτά αρκετά μέτωπα, με πιο άμεσο τη σύσταση του νέου οργανισμού που θα διαδεχθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις δυσκολίες που βρίσκει η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, ενώ σε εκκρεμότητα-επεξεργασία βρίσκονται και θέματα φαρμακευτικής πολιτικής. Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η διαδικασία για το «Ερρίκος Ντυνάν» και την επανένταξή του υπό δημόσιο έλεγχο, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αναμένει και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ώστε να το αξιοποιήσει.

Κρίσιμο παράγοντα θα αποτελέσει, πάντως, η αύξηση στις δαπάνες υγείας, η οποία θα προκύψει από την κατανομή του πλεονάσματος και την ανάκτηση ενός βαθμού ελευθερίας μετά το τέλος των μνημονίων. Το στίγμα αυτών των πολιτικών στήριξης της κοινωνίας –στις οποίες περιλαμβάνεται και η υγεία-, έχει δώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και πιο αναλυτικά θα τις παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *