Αναστέλλεται προσωρινά η μεταφορά κλινικών του «Παναγία»

 
Αναστέλλεται προσωρινά η μεταφορά τριών κλινικών του νοσοκομείου «Παναγία» στο «Άγιος Παύλος». Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία» πραγματοποίησαν το πρωί συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή της 4ης Υγειονομική Περιφέρειας Θρασύβουλου Βεντούρη, αντιδρώντας στο δρομολογούμενο κλείσιμο του νοσοκομείου.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον κ Βεντούρη εκτός από το θέμα της μεταφοράς των κλινικών τέθηκε και το θέμα των 65 εργαζόμενων του ομίλου Euromedica οι οποίοι απασχολούνται στο «Παναγία» και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.

Ο κ Βεντούρης εξήγησε ότι ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Euromedica καθώς ο όμιλος δεν πληρώνεται από το δημόσιο, με το οποίο η σύμβαση έχει λήξει στα τέλη Απριλίου και γι αυτό δεν καταβάλει τις αμοιβές των εργαζομένων. Μάλιστα ο κ Βεντούρης επισήμανε ότι μέχρι στιγμής η Euromedica δεν έχει καταθέσει καμία αγωγή κατά του δημοσίου.

Τελικά μετά από παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Γιάννη Αμανατίδη ανεστάλη η μεταφορά των τριών κλινικών του «Παναγία» στο «Άγιος Παύλος» μέχρι τις 7 Ιανουαρίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων του «Παναγία» και βουλευτών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *