Ανακοινώθηκαν ερευνητικά προγράμματα από την Ε.Ε

 
Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν σήμερα πως αποδεσμεύουν 144 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την χρηματοδότηση 26 ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο την καλύτερη κατανόηση και την θεραπεία των σπάνιων ασθενειών.


Περίπου 30 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, υποφέρουν από σπάνιες ασθένειες, εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε σήμερα, με αφορά την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στις ασθένειες αυτές.

Συνολικά έχουν καταγραφεί από 6.000 ως 8.000 διαφορετικές σπάνιες ασθένειες, οι περισσότερες από αυτές γενετικής προέλευσης, οι οποίες πλήττουν περίπου έναν στους 2.000 πολίτες της ΕΕ. Γενικά προκαλούν χρόνια προβλήματα, αλλά και τον θάνατο του ασθενούς.

Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν αφορούν ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών, ειδικά καρδιοαγγειακές, ανοσολογικές και ασθένειες του μεταβολισμού.

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η καλύτερη κατανόηση της προέλευσης και των μηχανισμών των σπάνιων παθήσεων, η βελτίωση των θεραπειών που εφαρμόζονται, αλλά και η δημιουργία νέων.

Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν 300 πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και ενώσεις από 29 ευρωπαϊκές και μη χώρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, οι περισσότεροι από τους 300 αυτούς φορείς συμβάλλουν στη Διεθνή Ερευνητική Κοινοπραξία για τις Σπάνιες Ασθένειες που στόχο έχει τη δημιουργία ως το 2020 περίπου 200 νέων θεραπειών και διαγνωστικών οργάνων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *