Ανακαλύψτε την ευτυχία στην καθημερινότητα

753AD0510A82312CE2539F714B54D1AB.jpg

  Οι στιγμές που ζούμε μπορεί να είναι καλές ή κακές. Οι έννοιες όμως του καλού και του κακού είναι σχετικές, ρευστές, υποκειμενικές. Κάτι που για κάποιον είναι καλό για κάποιον άλλο είναι κακό.

Η προσωπική εκτίμηση του κάθε ανθρώπου καθορίζεται κυρίως από τη γνώση και την εμπειρία του. Στην ψυχολογία θα λέγαμε πως οι όροι αυτοί δεν είναι και πολύ χρήσιμοι, μιας και αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι μόνο το τι είναι λειτουργικό για κάποιον και τι όχι.

Για την ακρίβεια δεν είναι οι πράξεις που μετράνε, όσο το κίνητρο τους και βέβαια το αποτέλεσμα και οι συνέπειές τους. Με άλλα λόγια αν κάνω κάτι επειδή το θέλω και όταν η πράξη μου αυτή με κάνει ευτυχισμένο ως προς το αποτέλεσμα της και δεν δημιουργεί αρνητικές συνέπειες σε μένα ή σε κάποιον άλλο, τότε η πράξη αυτή είναι «καλή» ακόμα και αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο.

Αν εγώ για παράδειγμα αποφασίσω να παραιτηθώ από μια δουλεία ή μια σχέση που με κάνει δυστυχισμένο, τότε η πράξη μου αυτή είναι «καλή», ακόμα κι αν οι άλλοι θεωρούν την απόφασή μου καταστροφική.

Αυτό που πραγματικά αλλάζει τα πράγματα στη ζωή μας, είναι μόνο ο τρόπος που τα βλέπουμε και τα αντιμετωπίζουμε! Αυτό που μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους το ξέρουμε μόνο εμείς και πρέπει να το υπερασπιζόμαστε.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ευτυχία δεν είναι ανύπαρκτη, είναι απλά δυσεύρετη. Βρίσκεται βαθιά μέσα μας, κρυμμένη πίσω από συμβάσεις, υποχρεώσεις και «πρέπει»! Πείτε λοιπόν «όχι» σε όλα αυτά και ακούστε την καρδιά σας.

Πείτε ευχαριστώ σε όλους όσους σε κάνουν να νιώθετε όμορφα, πείτε ευχαριστώ στον εαυτό σας για ό,τι καλό του έχετε προσφέρει. Η λεκτική έκφραση της ευχαριστίας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε την ικανοποίηση που έχουμε βιώσει και προωθεί στην επανάληψη της.

Πείτε συγνώμη σε όσους έχετε κάνει κάτι που το έχετε μετανιώσει, πείτε συγνώμη στον εαυτό σας για ό,τι αρνητικό του έχετε κάνει. Η λεκτική έκφραση της μετάνοιας όχι μόνο βοηθά να διαχειριστούμε τις ενοχές μας, αλλά και να διορθώσουμε την αρνητική συμπεριφορά. Μας ανοίγει το δρόμο σε πιο θετικές επιλογές και βέβαια ευχάριστες στους γύρω μας.

Σκεφτείτε θετικά, ζήστε τη ζωή σας θετικά, και διοχετεύστε όλη σας τη θετική σκέψη στους γύρω σας. Η ευτυχία είναι ενέργεια, ανακύκλωσε την μέσα από θετικές σκέψεις και θετικές πράξεις!

Πηγή: bemary.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *