Τρία πράγματα που θα σας συμβούν αν κόψετε τη ζάχαρη

Το να βγάλει κάποιος από τη διατροφή του τη ζάχαρη μπορεί να μην είναι πολύ εύκολη υπόθεση αλλά το αποτέλεσμα για τον οργανισμό θα είναι πολύ ευεργετικό.

Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να μην καταναλώνουν περισσότερες από 6 κουταλιές του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα και στους άντρες 9. Πρόσθετη θεωρείται η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ, στο τσάι ή στα φαγητά που μαγειρεύουμε αλλά και η ζάχαρη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα γλυκά και αλμυρά προϊόντα και όχι η ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά, η οποία άλλωστε συνοδεύεται από πληθώρα ωφέλιμων βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

Δείτε τρία πράγματα που θα σας συμβούν αν μειώσετε δραστικά τη ζάχαρη…

1. Θα μειωθεί το λίπος στην κοιλιά

Η κατανάλωση ζάχαρης κυρίως από ροφήματα και ποτά (όπως οι έτοιμοι χυμοί και τα αναψυκτικά) συνδέεται με το αντιαισθητικό «σωσίβιο».

2. Θα βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας

Η ζάχαρη δεν επιβαρύνει μόνο τον δείκτη της ζυγαριάς, είναι επικίνδυνη και για την καρδιά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από καρδιοπάθεια.

3. Το δέρμα σας θα μοιάζει πιο νεανικό

Όταν η ζάχαρη που λαμβάνουμε από τις τροφές περνά στο αίμα, πυροδοτεί ένα ντόμινο διεργασιών που τελικά κάνουν το δέρμα πιο χαλαρό και λιγότερο ελαστικό. Ακόμη κι αν έχουν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας, περιορίζοντας την κατανάλωση ζάχαρης θα δείτε διαφορά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *