Έτσι είναι η ζωή όταν είσαι αλλεργικός στα πάντα

Οι αλλεργίες δεν είναι εύκολο πράγμα, καθώς πρέπει πάντα να ελέγχεις με τι τρέφεσαι ή τι εισπνέεις, μιας και τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά σοβαρά.

Φανταστείτε όμως να είστε αλλεργικοί πρακτικά στα πάντα, ακόμα και στα σωματικά υγρά που παράγει ο οργανισμός σας!

Αυτή είναι πράγματι η δύσκολη καθημερινότητα για την 22χρονη Natasha Coates, η οποία πάσχει από Σύνδρομο Ενεργοποίησης Μαστοκυττάρων, μια σπάνια ανοσολογική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά, δερματολογικά, γαστρεντερικά, νευρολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Και στην άτυχη Natasha προκαλεί πάμπολλα από αυτά, καθώς η κοπέλα βιώνει μια πλειάδα χρόνιων και επώδυνων συμπτωμάτων. «Τα μαστοκύτταρα», λέει, «τα οποία ζούνε στον μυελό των οστών σου και περιβάλλουν όλα τα μεγάλα όργανά σου είναι υπεύθυνα για την απελευθέρωση πραγμάτων όπως η ισταμίνη. Τα κύτταρα στο σώμα μου αντιδρούν με ακατάλληλο τρόπο. Οπότε, για παράδειγμα, αν φάω κάτι στο οποίο είμαι ήπια αλλεργική, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες του χημικού».

Και οι αλλεργικές αντιδράσεις της ποικίλουν, από ήπια συμπτώματα φαγούρας και αδιαθεσίας μέχρι απειλητικές για τη ζωή της καταστάσεις. Και αποκαλύπτει μάλιστα πως είναι αλλεργική ακόμα και στα δάκρυά της.

«Δεν ξέρω αν θα επιβιώσω τελικά», λέει, καθώς οι αλλεργίες της ποικίλουν τόσο που πράγματα που δεν την πειράζουν τη μία μέρα την καθηλώνουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου την επομένη…

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *