Το ακραίο μαύρισμά της κάνει τον κόσμο να νομίζει πως ανήκει σε… άλλη φυλή

«Δεν είμαι ρατσίστρια, μου αρέσει απλώς το μαύρισμα», ισχυρίζεται μια νεαρή σπουδάστρια που έχει κολλήσει με το χρώμα του δέρματός της.

Η 22χρονη και κατάλευκη Hannah Tittensor από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας είναι εθισμένη, όπως λέει, στο μαύρισμα από εκείνες τις διακοπές που έκανε το 2015 στην Τουρκία και πήρε ένα πολύ ωραίο σοκολατί χρώμα.

Για το μαύρισμά της χρησιμοποιεί βέβαια κάθε νόμιμο και παράνομο βοήθημα, ακόμα και απαγορευμένες ουσίες που κάνουν το δέρμα να μαυρίζει πολύ γρηγορότερα κάτω από τον ήλιο ή τη λάμπα.

Παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως έχει φτάσει πολύ μακριά για το πάθος της, ομολογεί πως δεν μπορεί να σταματήσει. Έχει πείσει μάλιστα και τον 23χρονο σύντροφό της Ben Dunlop να κάνει το ίδιο, λες και πρόκειται για διαγωνισμό ομοιομορφίας.

«Όλοι το κάνουν», λέει, «έχει γίνει μόδα στην πόλη», αποκαλύπτοντας πως δεν είναι ο μόνος άνθρωπος στο Μπέλφαστ που αρέσκεται σε χρωματισμούς επιδερμίδας που παραπέμπουν στη μαύρη φυλή.

Το ολότελα μαύρο δέρμα της της έχει φέρει ωστόσο και κριτική: «Κάποιοι με κατηγορούν ότι προσπαθώ να μοιάζω με μαύρη γυναίκα. Δεν προσπαθώ καθόλου κάτι τέτοιο, μου αρέσει απλώς ο τρόπος που δείχνει το δέρμα μου υγιές και εκτυφλωτικό με το μαύρο χρώμα του».

«Είμαι απλώς ένα λευκό κορίτσι που του αρέσει το ακραίο μαύρισμα, γιατί δεν το καταλαβαίνετε αυτό;», διαμαρτύρεται για όσους την κατηγορούν για ρατσισμό και φυλετικό σφετερισμό.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιεί ωστόσο δεν είναι μόνο ότι απαγορεύονται, είναι κυρίως ότι δεν έχουν ελεγχθεί οι συνέπειές τους στον οργανισμό. Η Hannah δεν πείθεται πάντως από όλα αυτά και δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το μαύρο δέρμα της για χάρη της υγείας…

Διαβάστε ακόμη...