Ακόμη ένας νεκρός από τη γρίπη των πτηνών

 
Ακόμη ένας άνθρωπος πέθανε χθες στην Κίνα αφού προβλήθηκε από ένα νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, που ανεβάζουν σε 11 τον αριθμό των θανάτων από τον H7N9.


Το τελευταίο θύμα εντοπίστηκε στο εμπορικό κέντρο της Σαγκάης, όπου δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων New China.

Συνολικά 40 μολύνσεις από τον ιό έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, όλες στην ανατολική Κίνα.

Η πηγή της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, αν και βρέθηκαν θετικά δείγματα σε ορισμένα πτηνά σε αγορές πουλερικών οι οποίες παραμένουν στο επίκεντρο των ερευνών από την Κίνα και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Η μόλυνση από το νέο στέλεχος του ιού υπήρξε σοβαρή στους περισσότερους από τους ανθρώπους που προσεβλήθησαν, προκαλώντας φόβους ότι εάν γίνει εύκολα μεταδοτική, θα μπορούσε να προκαλέσει μια θανατηφόρα πανδημία γρίπης. Πάντως ουδεμία ένδειξη υπάρχει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τη νευρικότητα του κοινού σχετικά με τον ιό, οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν δώδεκα πρόσωπα για διάδοση φημών σχετικά με την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *