Τρεις αιτίες των καθημερινών πονοκεφάλων

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από συχνούς, σχεδόν καθημερινούς πονοκεφάλους ενώ το καλοκαρί, η ζέστη επιδεινώνει την κατάσταση.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από άλλες αιτίες, οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από συχνούς πονοκεφάλους.

Δείτε τρεις λόγους που μπορεί να προκαλούν καθημερινούς πονοκεφάλους…

1. Πονοκέφαλος λόγω κακής ποιότητας ύπνου

Η έλλειψη ύπνου αλλά και η κακή ποιότητα αυτού επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Μπορεί να επιτείνει τον πόνο στη μέση, να προκαλέσει λιγούρες, να επηρεάσει τη μνήμη και βέβαια να προκαλέσει εξάντληση. Έχει βρεθεί ότι η χρόνια αϋπνία προκαλεί χρόνιους πονοκεφάλους λόγω της απελευθέρωσης ορμονών του στρες.

2. Πονοκέφαλος λόγω καφεΐνης

Με την καφεΐνη ισχύει το εξής παράδοξο: Ενώ η λίγη καφεΐνη μπορεί να θεραπεύσει ένα πονοκέφαλο, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί και συστατικό αναλγητικών φαρμάκων, η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τελείως την καφεΐνη για να διαπιστώσετε αν οι πονοκέφαλοι οφείλονται σε αυτή.

3. Πονοκέφαλος λόγω συγκεκριμένων τροφών

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ταλαιπωρούνται από πονοκέφαλο μετά από κατανάλωση ζάχαρης ή πρόχειρου φαγητού. Ο βασικός ύποπτος πάντως, είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Να προτιμάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μη επεξεργασμένα κρέατα και να αποφεύγετε τα τυριά υψηλής παλαίωσης, τα οποία περιέχουν τυραμίνη, ουσία που σε πολλούς προκαλεί κρίσεις κεφαλαλγίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *