Άφησαν ασθενή με MERS 4 ώρες στην αναμονή

1DF2F736C5ED8BD05FDC3F642B9817DF.jpg

  Τουλάχιστον τέσσερις ώρες άφησαν στην αίθουσα αναμονής του κατάμεστου τμήματος επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου του Ορλάντο στη Φλόριντα το δεύτερο Αμερικανό ασθενή που διαγνώστηκε με τον κοροναϊό MERS.

Μέχρι να διαπιστωθεί ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία, όπου εργάστηκε σε νοσοκομείο, και ότι ήταν πιθανό να είχε μολυνθεί με τον MERS, πέρασε πολύς χρόνος και ο ασθενής ενδέχεται να εξέθεσε στον ιό και άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού ή ασθενείς.

«Αυτό είναι ένα από τα μαθήματα που διδαχτήκαμε από αυτή την εμπειρία. Ναι, θα μπορούσαμε να το έχουμε ρωτήσει νωρίτερα το συγκεκριμένο…», δήλωσε ο δρ Αντόνιο Κρέσπο σε συνέντευξή του στο Reuters.

Όπως είπε από χθες ζήτησε την αλλαγή στη διαχείριση των περιστατικών του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου ώστε όποιος ασθενής φθάνει εκεί με συμπτώματα γρίπης να ερωτάται αν έχει ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ή σε άλλες χώρες με κρούσματα του MERS.

Αξιωματούχοι της Φλόριντα δήλωσαν χθες ότι δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου στα τέλη της εβδομάδας, εμφάνισαν έκτοτε συμπτώματα γρίπης και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον MERS με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα. Είκοσι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και ένα γιατρός που έχει ήδη φύγει για τον Καναδά, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, παρακολουθούνται στενά. Επίσης προσπαθούν να εντοπίσουν σχεδόν 100 άτομα που ενδεχομένως να βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή σε δύο ιατρικά κέντρα του Ορλάντο τα οποία επισκέφτηκε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *