Αδυνατίστε χωρίς δίαιτα με πέντε εύκολα κόλπα

Χάστε βάρος αποτελεσματικά με τα πέντε εύκολα κόλπα για αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα που ακολουθούν.

Βάλτε έναν καθρέφτη στην τραπεζαρία

Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε βλέποντας τον εαυτό τους σε καθρέφτη, απολαμβάνουν λιγότερο το πρόχειρο φαγητό και έτσι τρώνε μικρότερη ποσότητα.

Καθαρίστε την κουζίνα

Ένα τακτοποιημένο σπίτι ανακουφίζει από το άγχος, ενώ η καθαρή κουζίνα συμβάλλει στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων. Συμμετέχοντες σε έρευνα που έμειναν μόλις 10 λεπτά σε ακατάστατη κουζίνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να φάνε ανθυγιεινά σνακ, όπως μπισκότα.

Μυρίστε μέντα

Η γλυκιά μυρωδιά της μέντας απενεργοποιεί την όρεξη, καθώς «χτυπά» τους υποδοχείς των νεύρων μέσα στη μύτη. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται ειδοποιούν τον εγκέφαλο ότι το «στομάχι γέμισε», ακόμα και εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Εναλλακτικά, πιείτε τσάι μέντας, αγοράστε κεριά με άρωμα μέντας και μασήστε μια τσίχλα με τέτοια γεύση.

Παρακολουθήστε κωμωδίες

Η κατανάλωση φαγητού μπροστά από την τηλεόραση είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια, αν όμως σας ευχαριστεί, τότε προτιμήστε τις κωμωδίες και όχι τα δράματα. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Cornell τρώμε έως και 55% περισσότερο όταν παρακολουθούμε μια δραματική ταινία συγκριτικά με μια κωμωδία.

Σκεφθείτε πως είστε αδύνατοι

Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος, εάν ονειρεύεστε συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σας. Και όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείτε στο μυαλό σας, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σας να την πραγματοποιήσετε.

Το μυστικό

Ένα μακρύ, κομψό πιρούνι ή κουτάλι θα επιβραδύνει τη διαδικασία του φαγητού και θα σας βοηθήσει να απολαύσετε καλύτερα το γεύμα σας. Μελέτη στην Ταϊβάν έδειξε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν κοντά κουταλοπίρουνα είχαν την τάση να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *