Οι οδοντόκρεμες στο «μικροσκόπιο»

 
Στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ βρίσκεις πληθώρα προϊόντων που απομακρύνουν τα μικρόβια από τα δόντια σου και σου χαρίζουν αστραφτερό χαμόγελο. Κάθε οδοντόκρεμα, όμως, βασίζεται διαφορετικά συστατικά και ιδιότητες.


Ας βάλουμε τα πιο κοινά από αυτά στο «μικροσκόπιο»…

- Πλούσιος αφρός

Η οδοντόκρεμα μετασχηματίζεται σε αφρό στο στόμα προκειμένου να διεισδύσει σε περιοχές που δεν μπορεί να φτάσει εύκολα η βούρτσα.

Αν προτιμάς αυτές τις οδοντόκρεμες, θα πρέπει να θυμάσαι πως ο πλούσιος αφρός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το οδοντικό νήμα.

- Χωρίς φθόριο

Σε αυτές τις οδοντόκρεμες το φθόριο αντικαθίσταται από αλόη και μέντα σε μια προσπάθεια αποφυγής της φθοράς του σμάλτου που υποτίθεται ότι δημιουργούν οι μεγάλες δόσεις του.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο τα παιδιά, που συνήθως καταπίνουν την οδοντόκρεμα, μπορούμε να πούμε ότι κινδυνεύουν. Για τους υπόλοιπους, το φθόριο είναι μάλλον αναγκαίο προκειμένου να αποφύγουμε τα σφραγίσματα.

- Φυσικές

Σίγουρα σε αυτές τις οδοντόκρεμες δεν θα πετύχεις τεχνητά χρώματα, πρόσθετες γεύσεις φρούτων ή αρωματικά στοιχεία, η ερώτηση όμως παραμένει η ίδια: Τα συστατικά που περιέχουν έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν τις αιτίες που καταστρέφουν τα δόντια μας; Η απάντηση είναι «ναι», ειδικά αν επιλέξεις κάποια με φθόριο.

Αλήθεια, γνωρίζεις πόσες φορές μέσα στη χρονιά θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις την οδοντόβουρτσά σου για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο έκθεσης σε μικρόβια που εγκαθίστανται ανάμεσα στις τρίχες της και προέρχονται κυρίως από τη γρίπη;

Η απάντηση είναι ότι με 4 φορές θα είσαι ασφαλής

Πηγή: myself.gr

4 Comments

 1. Vatos Locos says:

  Ωπα ωπα, για κατσε τι θα πει "υποτιθεται" στο παρακατω.
  "αποφυγής της φθοράς του σμάλτου που υποτίθεται ότι δημιουργούν οι μεγάλες δόσεις του".

  επισης, τι θα πει "μάλλον" αναγκαίο προκειμένου να αποφύγουμε τα σφραγίσματα΄;;.

  Μας κανετε πλακα; ολοι προσπαθουν να απαλλαγουν απο το φθοριο παγκοσμιως κ εσεις λετε "υποτιθεται" και "μαλλον".

  Αν ειναι να πειτε κατι, να ειστε σιγουροι, με "μαλλον" και "υποτιθεται" δεν ειστε medical news!

  ο,τι να'ναι news γινεστε!

 2. ΚΑΛΑ ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ? ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ! Η ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΛΕΣ!
  ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ( ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ) ΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ 'ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ'.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΧ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΩΣ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ….

 3. Απαράδεκτο άρθρο ευθυγραμμισμένο με συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών και ποιος ξέρει τι άλλο. Το φθόριο είναι βιομηχανικό απόβλητο, δεν θα έπρεπε να υπεισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό υπό καμία συνθήκη. Όσο αναφορά για τα μπορεί και τα μάλλον που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω, είναι αναγκαία – όπως και με τα "υποχρεωτικά" εμβόλια – διότι σε αντίθετη περίπτωση οιοσδήποτε που έχει υποστεί βλάβη από το φθόριο θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

 4. Απαράδεκτο άρθρο ευθυγραμμισμένο με συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών και ποιος ξέρει τι άλλο. Το φθόριο είναι βιομηχανικό απόβλητο, δεν θα έπρεπε να υπεισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό υπό καμία συνθήκη. Όσο αναφορά για τα μπορεί και τα μάλλον που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω, είναι αναγκαία – όπως και με τα "υποχρεωτικά" εμβόλια – διότι σε αντίθετη περίπτωση οιοσδήποτε που έχει υποστεί βλάβη από το φθόριο θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Leave a Comment

 

— required *

— required *

Wp Plugin by capn3m0