Ανατριχιαστικό! Της έβγαλαν 14 σκουλήκια από την χολή

Μια 38χρονη γυναίκα στην Ινδία παραλίγο να χάσει τη ζωή της απο εντερικά παράσιτα που αναπτύχθηκαν μέσα της και εγκλωβίστηκαν στη χοληφόρο οδό.

Η γυναίκα δεν ήξερε οτι «κυοφοροόυσε» 14 σκουλήκια μήκους 15 έως 20 εκατοστών!

Μπήγε στο νοσοκομείο μετά από έντονο πόνο στην κοιλιά, πυρετό, εμετό και επεισόδια ίκτερου (κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών)  που υποτροπίαζαν για έξι μήνες. Οι γιατροί που  εξέτασαν την 38χρονη Sunita την έδιωξαν δίνοντας της αντιβιοτικά. Οταν τα συμπτώματα έγιναν έντονα και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εκεί οι γιατροί έμειναν άφωνοι: Είδαν 14 σκουλήκια στους χολικούς αγωγούς, τους σωλήνες που μεταφέρουν την χολή από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη στο λεπτό έντερο. Τα σκουλήκια που είχαν μεγαλώσει μέσα της και τρέφονταν από τη τροφή της είχαν φτάσει με μήκος τα  15-20 εκατοστά !

Εντερικά παράσιτα

Ο δρ. Peter Hotez, κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Τροπικής Ιατρικής στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον, υποστηρίζει ότι τα σκουλήκια φαίνεται να είναι του είδους Ascaris lumbricoides, που είναι εντερικό παράσιτο. Υπολογίζεται ότι 800 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν σκώληκες Ascaris στην εντερική τους οδό, δήλωσε ο Hotez και ο στρογγυλός σκώληκας είναι εξαιρετικά κοινός στην Ινδία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , οι άνθρωποι μολύνονται με αυτό το σκώλικα,όταν καταναλώνουν αυγά από παράσιτα μέσω των τροφών, φρούτων ή λαχανικών που έχουν  αναπτυχθεί σε μολυσμένο έδαφος,

Παρόλο που τα σκουλήκια ζουν στο λεπτό έντερο, περιπλανώνται και στον χολικό αγωγό, όπου μπορούν να προκαλέσουν απόφραξη.

Αυτή η επιπλοκή παρατηρείται συχνότερα στους ενήλικες από ότι στα παιδιά.

Μεγάλος αριθμός αυτών των σκουληκιών μπορεί να εμποδίσει το έντερο και να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *