Όσα πρέπει να ξέρετε για τη λεύκανση δοντιών

Πόσες φορές δεν έχουμε εντυπωσιαστεί από ένα συνομιλητή μας απλώς γιατί χαμογελούσε υπέροχα! Και πόσες φορές πάλι δεν έχουμε … νιώσει ζήλια για εναν star όταν χαμογελά μεαυτοπεποίθηση στο φακό, αποκαλύπτοντας ολόισια και κατάλευκα δόντια. Μην σας απασχολεί πια! Η αισθητική οδοντιατρική, μια απο τις πλέον σύχγρονες επεμβάσεις ομορφιάς, κάνει σήμερα θαύματα και χαρίζει αστραφτερά χαμόγελα!

Τίποτα δεν φωτίζει ένα πρόσωπο όσο μια σειρά από γερά και αστραφτερά δόντια. Τ α λευκά δόντια είναι πλέον το absolute must ενός όμορφου χαμόγελου.

Η λεύκανση δοντιών είναι πλέον μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Δεν χαλάει τα δόντια.

Μπορεί να δημιουργήσει παροδική ευαισθησία η οποία όμως φεύγει αμέσως μετά το τέλος της λεύκανσης. Προηγείται καθαρισμός και γυάλισμα των δοντιών. Όσο κρατάει η διαδικασία, απαγορεύεται το τσιγάρο, ο καφές, κόκκινο κρασί κλπ.

Διαδικασία λεύκανσης

Λεύκανση στο ιατρείο για 3 15λεπτα με ειδικό υλικό που ενεργοποιείται με τη χρήση πηγής φωτός (ειδική λάμπα). Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τον ασθενή ναρθηκάκια εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα στο στόμα του για 2 ώρες στο σπίτι. Δεν συνιστάται μόνο λεύκανση στο ιατρείο (πρέπει να συνεχιστεί για 5 ημέρες στο σπίτι), γιατί διαφορετικά το χρώμα των δοντιών δεν προλαβαίνει να σταθεροποιηθεί και τα δόντια τείνουν να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Αν δεν γίνει καθόλου λεύκανση στο ιατρείο, ο ασθενής θα χρησιμοποιεί τα ειδικά ναρθηκάκια λεύκανσης τουλάχιστον για 10 ημέρες επί 2 ώρες ανά ημέρα.

SOS: Τα προϊόντα φαρμακείου και supermarket είναι μόνο για τη συντήρηση της λεύκανσης(οδοντόκρεμες, βερνίκια, λευκαντικές ταινίες).

Πότε κάνουμε λεύκανση

Όταν τα δόντια είναι σκούρα, κίτρινα, γκρι…

Εκ γενετής
Από την πάροδο του χρόνου
Από τη χρήση φαρμάκων πχ τετρακυκλίνη
Από τη χρήση καφέ, τσάϊ, αναψυκτικών, κόκκινου κρασιού
Από τη χρήση τσιγάρου

Πώς λειτουργεί;

Ένα ειδικό τζέλ υπεροξειδίου του καρβαμιδίου ή του υδρογόνου, εφαρμόζεται πάνω στα δόντια, εισχωρεί μέσα τους, παράγει οξυγόνο και διασπά τις χρωστικές μέσα στο δόντι, δεν αλλάζει τη δομή του δοντιού, δεν δρά επιφανειακά καταστρέφοντας την αδαμαντίνη, απλά αλλάζει το χρώμα του

Είναι ασφαλής διαδικασία;

Η λεύκανση σαν θεραπεία είναι η πιο απλή και συντηρητική διαδικασία της αισθητικής οδοντιατρικής. Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας, καθημερινά γίνονται στον κόσμο χιλιάδες λευκάνσεις. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ από τον Dr haywood 15 χρόνια πρίν. Από τότε έχουν γίνει εκατοντάδες κλινικές και ερευνητικές μελέτες τεστάροντας την ασφάλεια της διαδικασίας στους ανθρώπινους ιστούς. Έχει αποδειχθεί πως δεν βλάπτει την αδαμαντίνη, γιατί δεν δρά αποτρίβοντας αυτήν, δεν προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, δεν προκαλεί καρκίνο του στόματος. Η μόνη επιπλοκή της είναι μια παροδική ευαισθησία σε ένα 10% του πληθυσμού, η οποία κρατάει όσο και η λεύκανση, και φεύγει αμέσως μετά το τέλος αυτής. Τα δόντια δε γίνονται πιο αδύνατα, απλά πιο λευκά!

Τι περιέχει το gel λεύκανσης;

Υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε συγκεντρώσεις 10,15,20% για λεύκανση στο σπίτι και 35-38% για λεύκανση στο ιατρείο. Κάποια σκευάσματα περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το PH του υλικού είναι βασικό.

Τα σύγχρονα σκευάσματα λεύκανσης περιέχουν PF (νιτρικό κάλιο και φθόριο) για ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας, ενδυνάμωση της αδαμαντίνης και πρόληψη της τερηδόνας.

Πόσο κρατάει το λευκό χρώμα των δοντιών μετά από λεύκανση;

Τα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν ότι η λεύκανση διαρκεί για πολλά χρόνια στο 80-100% της αρχικής της κατάστασης. Η βασική προϋπόθεση είναι μια φορά το χρόνο να γίνεται ένα φρεσκάρισμα-touch up για 2-3 ημέρες χρησιμοποιώντας τα ναρθηκάκια, σε ένα πολύ χαμηλό κόστος.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *