Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το MD Anderson Cancer Center

4c4040f0524042bbbfe7bfc869bc8535_L

Ο Χρήστος Γ. Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο Oliver Bogler, PhD, Sr. Vice President for Academic Affairs του MD Anderson Cancer Center, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πιστός στη δέσμευσή του να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποδεικνύει για μία ακόμα φορά έμπρακτα την προσήλωσή του στη σύναψη συνεργασιών με κορυφαία επιστημονικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα του κόσμου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής μεταξύ άλλων είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του καρκίνου καθώς και στη βελτίωση της φροντίδας των καρκινοπαθών με δράσεις που θα περιλαμβάνουν, την ανταλλαγή της ιατρικής γνώσης σε θέματα αντιμετώπισης του καρκίνου, τη διενέργεια ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Μέσα από τη συνεργασία θα δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες ογκολόγους να πρωτοπορούν πάντα εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην αντιμετώπιση του καρκίνου, εφαρμόζοντας τα πλέον προηγμένα διεθνή πρωτόκολλα με την συμμετοχή τους σε κοινά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διοργανωθούν μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών και του MD Anderson.

«Στόχος μας δεν είναι απλά να παρακολουθούμε τις ιατρικές εξελίξεις αλλά και να επιδιώκουμε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Η νέα αυτή συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αποτελεί για εμάς μία συμμαχία υψίστης σημασίας, καθώς  μέσα από αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουμε μεγαλύτερη γνώση για τον καρκίνο και περισσότερα εφόδια για την αντιμετώπισή του» δήλωσε ο κ. Χρήστος Γ. Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *