Χαμογελάστε λευκά και υγιεινά

Έχετε κίτρινα δόντια και τα βουρτσίζετε καθημερινά; Οι οδοντίατροι λένε ότι το μυστικό για να έχετε ένα υπέροχο χαμόγελο … δεν είναι μόνο το συστηματικό βούρτσισμα. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι, σε συνδυασμό πάντα με τη χρήση της οδοντόβουρτσας, για να πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό να θυμάστε ότι παίζει πάντα ρόλο ο τρόπος που πλένουμε τα δόντια μας, η οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιούμε, το στοματικό διάλυμα στο να έχουμε γερά δόντια και ούλα και παράλληλα δροσερή αναπνοή.

Έτσι, πρέπει να επιλέξετε μια μέτρια ή μαλακή οδοντόβουρτσα και να αποφεύγετε τις σκληρές που φθείρουν την αδαμαντίνη των δοντιών και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τραυματίσουν τα ούλα σας.

Είναι απαραίτητο επίσης να αλλάζετε κάθε μήνα την οδοντόβουρτσά σας. Πρέπει να μάθετε πώς να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Δηλαδή, το σωστό βούρτσισμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, γίνεται με απαλές κυκλικές κινήσεις σ’ όλη τη στοματική κοιλότητα για περίπου 2 συνεχόμενα λεπτά. Χρειάζεται μετά το βούρτσισμα να αποφεύγετε το φαγητό για περίπου 1 ώρα. Το πιο σωστό είναι και να αλλάζετε την οδοντόκρεμά σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην συνηθίζουν τα μικρόβια που υπάρχουν στο στόμα.

Κι αν δεν ξέρετε ποια είναι η καταλληλότερη οδοντόκρεμα, οι οδοντίατροι επισημαίνουν ότι πρέπει να διαβάζετε τις οδηγίες για να ελέγξετε εάν περιέχουν φθόριο και χλωρεξιδίνη. Εάν περιέχονται αυτά, τότε να ξέρετε ότι προστατεύονται τα δόντια σας από την τερηδόνα.

Πρέπει να τρώτε και υγιεινά

Εκτός όμως από το καθημερινό βούρτσισμα, παίζει πάντα ρόλο και η διατροφή. Γι’ αυτό πρέπει να συνηθίσετε να τρώτε φρούτα και λαχανικά για να μειωθεί η τερηδόνα και να βελτιωθεί η ποιότητα των ούλων.

Συνηθίστε το μαύρο ψωμί, το οποίο περιέχει βιταμίνη B και χάρη σ’ αυτήν, μπορεί να βελτιωθεί η στοματική υγιεινή. Είναι πολύ σημαντικό επίσης στη διατροφή σας να περιέχονται τροφές με φθόριο όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο, οι σαρδέλες, ο σολομός, ο μπακαλιάρος κ.ά.

Και αν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, να θυμάστε ότι το λευκό κρασί και το τσάι (πλην του μαύρου τσαγιού) φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα. Αρκεί πάντα να μην ξεχνάτε το συστηματικό βούρτσισμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *