Υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας λένε οι γιατροί

Αποσπασματικό και απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας, καλώντας αύριο σε έκτακτη … γενική συνέλευση τα μέλη του, προκειμένου να αποφασίσουν επιπλέον τρόπους αντίδρασης, πέραν από τη συμμετοχή τους, στην πανιατρική απεργία της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου.

«Ο υπουργός Υγείας συνεχίζει και εν μέσω θέρους να νομοθετεί κατά ριπάς. Με κάθε, όμως, νέο Νομοθέτημά του, υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τις παροχές υγείας, ποιοτικά και ποσοτικά και συγχρόνως στραγγαλίζει επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο.

Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι περικόπτοντας συνεχώς τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να διογκώνει τη συμμετοχή του οικογενειακού προϋπολογισμού σ’ αυτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος τονίζει ότι ο Α. Λοβέρδος έχει εγκλωβιστεί στις υποδείξεις της τρόικας και αναγκάζει, μ’ αυτό το νομοθέτημα, τους πολίτες να βάζουν το χέρι ακόμη πιο βαθειά στην τσέπη.

Ο ιατρικός κόσμος έχει πεισθεί, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ βλάπτει τους ασφαλισμένους και είναι απαξιωτική, υποτιμητική έως και εξευτελιστική για τους γιατρούς». Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει, θα αρνηθεί να τον στελεχώσει, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.

«Μπροστά σ’ αυτό το πρόβλημα ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να παραπλανήσει τους γιατρούς και να τους δελεάσει ότι αυτοί θα μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να συμμετέχουν έως μια φορά την εβδομάδα στην ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων. Αυτόν τον εμπαιγμό δεν θα τον αποδεχτούν οι γιατροί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *