Το «νέο» ΕΣΥ παρουσίασε ο Α. Λοβέρδος στη Βουλή

την την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Από το νέο υγειονομικό χάρτη, το υπουργείο υγείας εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν 75 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ ως το τέλος του 2014 το ποσό, που συνολικά θα κερδίσει το κράτος, θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα 133 Νοσοκομεία – Δ.Σ. Διοικητές θα περιοριστούν σε 83 ενώ εξήγησε ότι στα υπόλοιπα 50 νοσοκομεία τοποθετείται Αναπληρωτής Διοικητής και Συμβούλιο Διοίκησης Διοικητικών στελεχών των Νοσοκομείων αυτών, οι οποίοι θα αναφέρονται στα 83.

Ακόμα επισήμανε ότι οι κλίνες μειώνονται σε 32.000 περίπου, δηλαδή μειώνονται κατά 10% με βάση το μεσοπρόθεσμο, με κάλυψη 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Επίσης, από τις σχεδόν 2.000 κλινικές μονάδες, συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1.670 κλινικές μονάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα Νοσοκομεία ενώ ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς – απεικονιστικούς τομείς.

Με βάση την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ, προβλέπεται ένα τουλάχιστον Κέντρο – Μονάδα Αποκατάστασης ανά Περιφέρεια, καθώς και Μονάδα διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων στα κύρια Νοσοκομεία.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις γιατρών, τόνισε ότι μόλις για 600 από τους 21.000 κλινικούς γιατρούς θα υπάρξει αναγκαιότητα μετακίνησης εντός των ορίων του Νομού, αλλά και άλλων 80 γιατρών, που θα χρειαστούν για κάλυψη ελλείψεων σε Νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *