Τα hot dog συνδέονται με καρκίνο του παχέος εντέρου

Τα hot dogs είναι ένα … από τα αγαπημένα fast food που προτιμούν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι.

Μια ιατρική ομάδα όπως από την Ουάσινγκτον (Επιτροπή Επιστημόνων για την Υπεύθυνη Ιατρική) έχει βάλει ως στόχο να τους αλλάξει τις συνήθειες!

Ανήρτησαν μια μεγάλη αφίσα στην Ινδιανάπολη, όπου απεικονίζονται λουκάνικα μέσα σε πακέτο τσιγάρων με το εξής μήνυμα: «Τα hot dog κάνουν κακό στην υγεία».

Η ομάδα προσπαθεί να αφυπνίσει το αμερικανικό κοινό –που δε φημίζεται για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών μοντέλων- για τη σύνδεση των hot dog με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο του 2007, μια μερίδα 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος τη μέρα (όσο περίπου είναι ένα λουκάνικο για hot dog) αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 21%.

«Τα hot dogs πρέπει να πωλούνται σε συσκευασίες με την ένδειξη “κάνει κακό στην υγεία” έτσι ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν» λέει
η διατροφολόγος Susan Levin.

Με την άποψη αυτή δε συμφωνούν όλοι οι ειδικοί. «Δεν είναι απαραίτητο να μειωθεί η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. Το μήνυμα, καλύτερα, θα έπρεπε να είναι ότι αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι τα βασικά συστατικά της διατροφής ενός ατόμου» ισχυρίζεται η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας των hot dog στην Αμερική, ενώ πέρυσι καταναλώθηκαν περισσότερα από 1,1 εκατ. hot dog!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *