Τα φαγητά που κάνουν πιο όμορφο το χαμόγελο σας

Ο κάθε άνθρωπος όταν συναντάει έναν συνάνθρωπο του για πρώτη φορά παρατηρεί κάτι διαφορετικό όσον αφορά την εμφάνιση του … άλλου. Τον κάθε άνθρωπο τον προσελκύει κάτι διαφορετικό και δίνει βάση σε αυτό.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία όμως που είναι συνήθως κοινά για όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα ένα όμορφο χαμόγελο. Έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα φαγητά που μπορούν να κάνουν το χαμόγελο σας πιο όμορφο.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα φαγητά αυτά…

Τα τραγανά φαγητά, όπως τα καρότα και οι ξηροί καρποί βοηθούν στη δημιουργία του σάλιου. Το σάλιο εξουδετερώνει τα οξέα που προκαλούνται από τα βακτήρια. Αντίθετα τα φαγητά που περιέχουν πολύ ζάχαρη βοηθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων και την δημιουργία πλάκας.

Το γάλα και το τυρί παράγουν ασβέστιο που κάνει τα δόντια γερά και δυνατά αλλά και μια πρωτεΐνη που μειώνει τα βακτήρια.

Το σκόρδο, τα μήλα, τα σταφύλια, τα μανιτάρια και το κακάο καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή και ασθένειες των ούλων.

Οι σταφίδες περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία περιορίζουν την ανάπτυξη ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και ασθένειες των ούλων.

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία περιορίζουν την ανάπτυξη ασθενειών των ούλων. Οι πολυφαινόλες επίσης στο μαύρο τσάι βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής.

Το νερό βοηθάει στο να διατηρούνται τα χείλη και ο λαιμός υγρά με αποτέλεσμα να μην νιώθει το στόμα σας στεγνό. Αν το στόμα σας είναι στεγνό μπορεί να έχετε κακή αναπνοή και μια άσχημη γεύση στο στόμα.

Έρευνα έχει δείξει ότι το γιαούρτι βοηθάει στην προστασία των ούλων αλλά και στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *