Τα κινητά μας απειλούν με καρκίνο;

Η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σύμφωνα με μεγάλη μελέτη 350.000 ατόμων. Τα αποτελέσματα της … μελέτης δανών ερευνητών, που ανακοινώθηκαν στο website της British Medical Journal συμφωνούν με εκείνα προηγούμενων ερευνών που έχουν φτάσει σε παρόμοια συμπεράσματα.

Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο της Επιδημιολογίας του Καρκίνου στην Κοπεγχάγη μελέτησαν ενήλικες ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών που ήταν συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και συνέκριναν τα ποσοστά εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλό τους με εκείνα μη συνδρομητών το χρονικό διάστημα 1990-2007.

Η έρευνα αυτή είναι η δεύτερη που έρχεται κατά κάποιο τρόπο να αντικρούσει την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Μάιο, σύμφωνα με την οποία η χρήση κινητού πρέπει να καταχωρηθεί ως «πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο», στην ίδια κατηγορία με το μόλυβδο.

Ένα μήνα μετά την εν λόγω ανακοίνωση του ΠΟΥ – που έκανε το γύρο του κόσμου – η επιτροπή της διεθνούς Ένωσης για την Προστασία από την Μη – Ιονίζουσα Ακτινοβολία ανακοίνωσε ότι τα ερευνητικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της χρήσης κινητών και των όγκων στον εγκέφαλο. Η έρευνα των Δανών είναι η δεύτερη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *