Συμβουλές για γερά παιδικά δόντια

Είστε μητέρα και αναζητάτε πώς το παιδί … σας θα έχει πάντα γερά δόντια; Τότε, πρέπει να θυμάστε ότι βασικό σας μέλημα είναι από την εμφάνιση των πρώτων δοντιών του, να τα φροντίζετε σωστά. Οφείλετε να δώσετε μεγάλη σημασία στην πρόληψη της στοματικής υγεία για να μην εμφανιστούν αργότερα οδοντικά προβλήματα.

Ήδη από την ηλικία του 1 έτους τα παιδιά αρχίζουν να βγάζουν τα πρώτα δόντια τους. Στην αρχή πρέπει να χρησιμοποιείτε μία βρεγμένη γάζα μετά το μπάνιο ή μετά το τάισμα και όταν πλησιάζει τα 3 έτη, ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται με οδοντόβουρτσα μικρή και μαλακή.
Στην προσχολική ηλικία, από 3 μέχρι 6 ετών, το βούρτσισμα αποτελεί καθημερινότητα για το παιδί.

Έτσι, πρέπει να του τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα (πρωί – βράδυ). Στη δεύτερη παιδική ηλικία (6 – 8 ετών) τα παιδιά αρχίζουν να βγάζουν τα μόνιμα δόντια τους. Κατά την περίοδο αυτή, τα μπροστινά τους δόντια αρχίζουν να πέφτουν και βγαίνουν τα πρώτα μόνιμα. Από εκεί και μετά, τα παιδιά αποκτούν μόνο τα μόνιμα τους δόντια, τα οποία οφείλετε, να τα προσέχετε και να παρακολουθείτε εάν τα βουρτσίζουν ή όχι. Και φυσικά πρέπει να τα πηγαίνετε στον οδοντίατρο για να τα παρακολουθεί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *